Inmiddels is de vertrouwde coalitie, waarmee in 2019 de bestuursperiode ook begonnen is, in ere hersteld. Ook het oude coalitieprogramma blijft gelukkig leidend, zodat bezuinigingen op onder meer cultuur weer teruggedraaid kunnen worden. En er komt weer meer aandacht voor natuur, water, bodem én de stikstof-problematiek. En dat is ook goed nieuws voor Altena én Geertruidenberg!

Dit betekent overigens ook dat de lijnen tussen de lokale (samenwerkende) progressieve partijen en de bestuurders van onze provincie weer kort zijn. En -uit ervaring weten we- dat partijen daardoor ook weer sneller iets voor elkaar kan krijgen.

Statenlid

De lijn is zelfs nog korter dan voorheen, omdat ik Statenlid ben geworden. Ik heb Hagar Roijackers opgevolgd in de Brabantse GroenLinks-fractie, nadat zij Gedeputeerde is geworden in het nieuwe provinciebestuur. Mijn portefeuilles zijn Mobiliteit, Financiën en Cultuur & Erfgoed. Daarnaast ben ik Coördinator Brede Welvaart en lid van de werkgroep gedeelde mobiliteit.

Andere voor ons bekende namen zijn de Gedeputeerden van D66 en PvdA, respectievelijk Annemarie Spierings en Stijn Smeulders. Stijn en Hagar liepen mee langs de deuren tijdens de gemeenteraad-campagne van Progressief Altena in 2018. En Annemarie was gast bij een energie-debat tijdens diezelfde campagne.

Mocht u nu meer willen weten over wat de provincie voor Altena en/of Geertruidenberg kan betekenen (of heeft u een specifieke vraag over de provincie), dan kunt u dus in het vervolg altijd direct contact met mij opnemen, via bverkade@psbrabant.nl of 06-115 110 40.

Tevens zal er in het najaar -indien corona-regels dat niet in de weg staan- via de activiteiten van Progressief Altena een bezoek aan Provinciale Staten worden georganiseerd. Houd de activiteiten aldaar dus goed in de gaten.

 

Bart Verkade
GroenLinks-Statenlid Noord-Brabant