Weeknummer 43 (p. 5), 21 oktober 2020

In 2017 heeft GroenLinks samen met de PvdA actief bijgedragen aan het vormen van een progressieve partij voor de gemeente Geertruidenberg: de partij Morgen!. Dit vanuit de gedachte dat het progressieve geluid een nadrukkelijke stem in de lokale politiek moest krijgen.
 

GroenLinks Dongemond

We krijgen van mensen weleens de vraag waar GroenLinks in onze gemeente toch is gebleven. In de lokale politiek zijn we niet meer actief als landelijke partij. Het gedachtengoed van GroenLinks is bij de raadsleden en wethouder van Morgen! in goede handen. 

GroenLinks heeft nog wel een eigen afdeling voor de leden uit gemeenten Altena en Geertruidenberg: afdeling GroenLinks Dongemond. Onze afdeling heeft sinds een tijdje een bijna geheel nieuw bestuur met vertegenwoordigers uit Geertruidenberg en Altena. Uit onze gemeente zitten de volgende mensen in het bestuur: Lia Kuijsters, Nan Rasenberg, Roel de Bakker en Patricia Brunklaus. Lia en Nan zijn al lange tijd actief binnen het bestuur van GroenLinks. Patricia was in een ver verleden voorzitter van de afdeling. Daarnaast is zij lid van de gemeenteraad Geertruidenberg en van de Provinciale Staten van Brabant geweest. Roel is nu actief als burgerraadslid voor Morgen!. 

De bestuursleden uit de gemeente Altena zijn Herman van Krieken en Fenneke Snippe. In de gemeente Altena is GroenLinks ook opgegaan in een lokale progressieve partij. 

Activiteiten

Voor het jaar 2020 hadden we als afdeling allerlei activiteiten op stapel staan, die we helaas vanwege de coronapandemie hebben moeten afgelasten. We zouden een bezoek brengen aan de Amercentrale, tijdens een wandeling uitleg krijgen over weidevogels en naar duurzame plekken in onze gemeentes gaan kijken. Dat gaan we natuurlijk gewoon doen als alles weer veilig is.

Website

Ondertussen hebben we onze website vernieuwd en met de landelijke verkiezingen op komst (17 maart 2021) staan we in de startblokken om met de campagne te beginnen. Genoeg te doen dus. Mocht je het leuk vinden om je bij ons aan te sluiten en mee te denken over een duurzame, sociale en inclusieve toekomst, of contact met ons willen opnemen, ga dan naar onze website 

dongemond.groenlinks.nl 

Op de site staan ook de links naar Morgen! en Progressief Altena, zodat u kennis kunt maken met hun raadsleden en wethouders en de standpunten van de beide partijen.

Het bestuur van GroenLinks Dongemond