Installatie

Tijdens de Staten-vergadering van 16 juli is het bestuursakkoord mét addendum aangenomen. Vervolgens is Hagar Roijackers benoemd als gedeputeerde, waarna de vacature van Statenlid is ingevuld door Bart Verkade uit Woudrichem. Sommigen zullen Bart al kennen als onze penningmeester of via alle werkzaamheden die hij voor Progressief Altena heeft verricht (o.a. partijvoorzitter).

Hagar Roijackers houdt bloemen vast na de installatie als gedeputeerde

Gewijzigde koers

We zijn blij met de samenwerking met andere progressieve partijen. Zo zal Brabant de focus verleggen van kernenergie naar het ondersteunen van energiecoöperaties met kennis en advies. Er zullen ook oplossingen worden gezocht voor andere ‘bottlenecks’ voor de energietransitie, zoals de beperkte capaciteit van het stroomnet.

De nieuwe coalitie heeft afspraken gemaakt over cultuur, erfgoed en sport. Hiervoor wordt 6 miljoen euro extra uitgetrokken. Ook is er volop aandacht voor groener beleid, zoals versterking van de natuur en schone lucht. GroenLinks zet zich -samen met de andere partijen- in om iedere Brabander drie gezonde levensjaren erbij te geven.

We wensen Bart Verkade (Statenlid) en Hagar Roijackers (Gedeputeerde) veel succes met hun werkzaamheden in de provincie 💚 Overigens blijft Bart zijn werkzaamheden als penningmeester gewoon voortzetten.